Prachtige expositie vult Witte Kerkje

Een prachtige expositie van schilderijen vulde onlangs Het Witte Kerkje. De schilderijen waren realistische werken in voornamelijk olieverf, zoals stillevens, landschappen en dieren. 

Een aantal schilders organiseerden de expositie samen. Ook een expositie organiseren in Het Witte Kerkje? Neem contact op voor meer informatie.

Expositie

 

Mooi en intiem herfstconcert

“Het Witte Kerkje leent zich voor mooie, intieme concerten” Lidia van der Vegt

Zondag 16 oktober vond er een prachtig Herfstconcert plaats in Het Witte Kerkje. Er klonk muziek uit de barokperiode met af en toe wat 20e eeuwse klanken.

Organisator van het concert, Lidia Francis van der Vegt, vertelt: ‘Dit was al het twintigste concert dat ik organiseer in Het Witte Kerkje van Ubbergen. De muziek, verzorgd door Alice Gort-Switynk - zang en blokfluit, Lidia v.d. Vegt - hobo, Sarah Walder - viola da gamba, Annika Stjernlöf - cello en Pauline Schenck - klavecimbel, werd afgewisseld met voordrachten van gedichten die pasten bij het thema ‘Herfst: verlaten, verloren en vervulling’. Het op deze manier samenbrengen van muziek en gedichten biedt meerwaarde, zowel voor de bezoekers als voor iedereen die deelneemt aan het concert. Bovendien hing er kunst uit de grafiekcollectie van ‘Druktoets’ van Eleonore Polman aan de muren. Dit gaf, samen met de prachtige bloemencreaties met seizoensbloemen, een verrassend totaalbeeld. Hierdoor was het een echt feestje in de kerk.

Seizoensconcerten

De seizoensconcerten bestaan altijd uit drie kleine concerten van een half uur. Deze concerten worden afgewisseld met pauzes van een half uur waarin het publiek een hapje en drankje krijgt aangeboden, passend bij het seizoen. De concerten zijn de hele middag te bezoeken, maar er kan ook voor worden gekozen om slechts één van de drie concerten bij te wonen. Verschillende musici stellen een prachtig programma samen, inclusief gedichten naar aanleiding van een thema en bijpassende kunst aan de muur.

Ook een concert organiseren in Het Witte Kerkje? Of zoekt u een intieme locatie voor een congres, symposium of conferentie? Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

concert ubbergen

*Foto gemaakt door Eleonore Polman

Restauratie van Het Witte Kerkje

“Het karakteristieke witte kerkje mag op geen enkele ansichtkaart van Ubbergen ontbreken”
- De Gelderlander 29-01-1996

restauratie witte kerkje

Dat Het Witte Kerkje in Ubbergen er vandaag de dag nog prachtig bij staat, is mede te danken aan president-kerkvoogd van de Nederlandse Hervormde gemeente Nijmegen, Ir. Gerrit Pieter Schuller (1909–1995).

Witte Kerkje Ubbergen beschreven in Camera Obscura

“Wij brachten u buiten de stad, op het kerkhof van het bekoorlijke Ubbergen”
- Camera Obscura annotata VI

De begraafplaats bij Het Witte Kerkje in Ubbergen was vroeger de laatste rustplaats voor veel protestante elite. Onder meer het graf van de Nijmeegse arts Abraham Scholl van Egmond is er te vinden.

Subcategorieën

Contact